Uutiset

Seitsemän asiaa, jotka tulisi huomioida esteettisessä konsultaatiossa

Seitsemän asiaa, jotka tulisi huomioida esteettisessä konsultaatiossa

Jokainen kosmeettinen leikkaus on uniikki niin itse potilaan kuin tehtävän toimenpiteenkin takia, mutta jokaiseen toimenpiteeseen sisältyy kuitenkin ainakin yksi sama vaihe: konsultaatio.

Tämä ratkaiseva vaihe leikkauksessasi on yksi koko prosessin tärkeimmistä vaiheista. Konsultaatio toimii tilaisuutenasi haastatella mahdollisia kirurgeja ja varmistaa, etteivät he ole pelkästään ammatillisesti päteviä, vaan sopivat myös esteettisiin mieltymyksiisi. Myös persoonallisuudella on väliä – haluathan valita kirurgin, jonka kanssa kommunikaatio on sujuvaa ja olosi mahdollisimman mukava! Konsultaatio tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden saada lisää tietoa eri toimenpidevaihtoehdoista. 

Konsultaation tarkoituksena on auttaa sinua tekemään harkittu päätös paitsi toimenpiteesi suhteen,  myös valitsemaan tarpeisiisi sopiva kirurgi. Tämän seitsemän kohdan listauksen tarkoituksena on jäsentää sinulle, millaisia asioita sinun kannattaa huomioida kosmeettiseen konsultaatioon mennessäsi. 

Tieto kirurgin pätevyydestä

Luotettavat esteettiset plastiikkakirurgit jakavat avoimesti tietoa koulutuksistaan ja kokemuksestaan. Kirurgilta voi rohkeasti kysyä esimerkiksi missä hän on suorittanut tutkintonsa, kuinka pitkä kokemus hänellä on esteettisessä kirurgiassa ja millaisia kokemuksia hänellä on toivotusta toimenpiteestä. 

On olennaista tiedustella myös aiempien potilaiden kohtaamista komplikaatioista, sekä mitä potilaan tulisi ottaa huomioon toimenpiteseen valmistautuessaan ja sen jälkeen. Pätevillä kirurgeilla on usein julkaisuja kosmeettisesta kirurgiasta ja heillä on pätevöitymisestä kertovia sertifikaatteja. Kosmeettiseen kirurgiseen toimenpiteeseen suositellaan laillistettua plastiikkakirurgian erikoislääkäriä.

Toiminta akkreditoidulla klinikalla

Kirurgin tulisi toimia akkreditoidulla klinikalla täyttääkseen korkeat turvallisuus-, puhtaus- ja hätävalmiusstandardit. Akkreditointi tarkoittaa, että laitos täyttää kansainväliset vaatimukset kirurgisen pätevyyden osalta ja pystyy tarjoamaan luotettavaa tietoa ja laadukasta hoitoa.

Akkreditointi on keskeistä turvallisuutesi kannalta. Kannatta aina tiedustella kirurgilta rohkeasti esimerkiksi, onko klinikalla lupa suorittaa kyseistä toimenpidettä tai onko kirurgilla ja/tai klinikalla siirtohoidon sopimusta tai kontakteja lähellä sijaitsevan sairaalan kanssa vakavan komplikaation varalta.

Luottamuksellinen suhde kirurgin kanssa

Pyri arvioimaan, ymmärtääkö kirurgi todella tarpeesi ja tavoitteesi. Etsi kirurgi, joka kuuntelee sinua, kysyy sinulta tarkentavia kysymyksiä, tarjoaa vaihtoehtoja ja varmistaa, että sinulla on hyvä ja turvallinen olo puhua leikkaukseen liittyvistä henkilökohtaisista asioista.

Kiirehtiminen ei ole sinun eikä kirurginkaan etu, joten sinulla on täysi oikeus käyttää konsultaatioon niin paljon aikaa kuin tilanne vaatii. Luottavainen olosi ja kirurgin omistautuminen auttamaan sinua saavuttamaan tavoitteesi ovat onnistuneen lopputuloksen kannalta avainasemassa. Mikäli henkilökemia kirurgin kanssa ei vain osu kohdilleen, kokeile rohkeasti konsultaatiota jonkun toisen kirurgin kanssa.

Perusteellinen selvitys vaihtoehdoista ja kustannuksista

Luotettava kirurgi käyttää aikaa selittääkseen sinulle yksityiskohtaisesti eri toimenpidevaihtoehdot, mukaan lukien riskit, hyödyt ja toipuminen. Kirurgin kuuluu myös kertoa sinulle millaiset lopputulokset voidaan realistisesti saavutta kyseisellä toimenpiteellä. Mikäli tahtomallasi toimepiteellä ei voida saavuttaa toivomiasi lopputuloksia, on kirurgin velvollisuus ilmoittaa tästä. Sinulle tulisi antaa yksilöity, kaikenkattava hintatarjous konsultaation jälkeen. 

Ole varovainen epämääräisten kustannustietojen suhteen, ja muista, että liian hyvältä kuulostava hinta voi usein kätkeä taakseen piileviä riskejä. On erittäin tärkeää keskustella myös sellaisista kustannuksista, joita voi koitua, mikäli leikkauksen jälkeen esiintyy komplikaatioita ja on suoritettava lisätoimenpiteitä paremman lopputuloksen saavuttamiseksi, mikäli on .

Ei pakottamista toimenpiteeseen

Luotettavat esteettiset kirurgit asettavat aina potilaidensa terveyden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden etusijalle, vaikka se tarkoittaisi, että heidän tulisi kertoa leikkauksen olevan ehkä väärä valinta sinulle. He ymmärtävät, että päätös on kokonaan sinun. Oikea kirurgi tarjoaa tosiasioita toimenpiteen riskeistä ja hyödyistä sekä selittää, millaisia tuloksia voit odottaa, muttei kuitenkaan koskaan painosta tekemään päätöstä heti konsultaation aikana. 

Runsaasti ennen ja jälkeen -valokuvia

Esteettisillä kirurgeilla on usein kattava kokelma ennen ja jälkeen -kuvia. Nämä kuvat eivät välttämättä ole aina saatavilla kirurgin verkkosivuilla tai somessa tietosuojasyistä, mutta konsultaatiossa näitä on mahdollista esitellä. 

Kuvien avulla pystyt perehtymään tapauksiin, jotka ovat samankaltaisia kuin omasi. Kuvien määrällä on merkitystä, sillä kirurgi, jolla on lukuisia ennen ja jälkeen -kuvia, voi todennäköisesti olla kokeneempi kyseisessä toimenpiteessä kuin henkilö, jolla on vain muutama kuva näytettävänään.

Siisti ja kutsuva klinikka ja tyytyväinen henkilökunta

Erinomainen asiakaspalvelu on aina tärkeää, myös kosmeettisessa kirurgiassa. Ansaitset tuntea, että tarpeesi ovat tärkeitä kaikille kyseisellä klinikalla työskenteleville. Vastaanoton henkilökunnan, sairaanhoitajien ja muiden tiimin jäsenten tulisi olla ystävällisiä, avuliaita ja ammattitaitoisia. Odotustila, tutkimushuoneet ja muut tilat tulisi pitää siisteinä ja kutsuvina — epäjärjestys ja sotkuinen tila eivät anna klinikasta hyvää kuvaa.

Onnistuneen esteettisen kirurgian konsultaation on tarkoitus yhdistää potilaan omat toiveet ja tavoitteet kirurgin tieteellisen tiedon kanssa. Näiden seikkojen varmistaminen esteettisessä konsultaatiossasi ohjaa sinua kohti hyvää ja harkittua päätöstä. Muista, että pätevyyden varmistamisen lisäksi on tärkeää löytää kirurgi, josta aidosti pidät ja jonka kanssa tunnet olevasi turvallisissa käsissä.

Muista, että valinta esteettisen kirurgian leikkaukseen on henkilökohtainen. Älä anna muiden ihmisten mielipiteiden vaikuttaa itseesi liikaa vaan pohdi, mikä omasta mielestäsi tuntuu parhaimmalta vaihtoehdolta.

Onnea matkaan ja tsemppiä!